6 Aralık 2010 Pazartesi

Neden Dalış?

Aslında dalışa başlamak için çok da özel bir sebebe ihtiyacınız yok. Yeni bir aktivite arıyor olabilirsiniz, son dönemlerde herkes dalıyor, çok popüler ben de dalayım diyebilirsiniz. Ya da etrafınızda o kadar çok kişi dalışla ilgileniyordur ki bir gün siz de denemeye karar verebilirsiniz.
Dalışa başlarken amacınız fit bir vücuda sahip olmak olmasın, çünkü dalış düzenli yapılan bir spor olmadığı için ve hatta dalışın bir spor olduğu bile tartışmalı olduğu için beklentilerinizi belirli bir seviyede tutun. Yeni insanlarla tanışmak için dalışa başlıyorsanız büyük şehirlerden düzenlenen turlara katılırsanız yeni insan tanımazsınız. Şehirde zaten gün içinde sıklıkla karşılaşabileceğiniz insanlarla tanışmış olursunuz ki bu insanlar dünya olarak size çok yakın insanlar ve bu sebeple yeni değiller aslında. Gerçekten yeni insanlarla tanışmak istiyorsanız bir dalış beldesine gidin ve dalış teknesindekilerle tanışın. Bu insanlar büyük şehirlerde yaşamayan o beldede yaşayan insanlar olsun. Sonra turistlerle tanışın, dünyanın dört bir yanında dalmış insanlarla tanışın, onlarla bir bardak bira için ufkunuz genişlesin. Heyecan, adrenalin için dalışa başlamak istiyorsanız hiç başlamayın. Daha fazla adrenalin salgılayacağınız başka outdoor aktiviteler var. Dalışta kalp atışlarınızı yavaşlatırsınız, sakince nefes alıp verir ve huzur içinde dalışınızı gerçekleştirirsiniz. Elbette heyecanlandığınız anlar olacaktır, ama o heyecanı bile sakince dalışa özgü bir şekilde yaşayacaksınız.
Neden dalış derseniz, bunun için madde madde sıralanmış cümlelere ihtiyacınız yok. Bu sorunun cevabı herkese göre değişecektir ve siz de dalışa başlayarak bu sorunun cevabını kendi kendinize verebilirsiniz, kim bilir belki de derinlerdeki bilinmeyenleri ortaya çıkarırsınız!!

2 yorum:

  1. Belki derinlerdeki bilinmezleri keşfeder, içimizdeki heveslerin pesinden gideriz. En çok bu yazını sevdim! Samimi, sıcak ve sahici olmuş:) bir de insanı heveslendiriyorsun yahu:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim:)
    Hevesin yaza kadar geçmesin de dalışa gidelim!

    YanıtlaSil